Pandekager:
2 æg
½ dl øl
30 g sukker
125 g hvedemel
100 g margarine
Flambering:
250 g sødkirsebær
50 g hasselnødder
2 dl appelsinsaft eller -juice
50 g flormelis
½ dl cognac
Hvedemel røres sammen med æg og sukker.
75 g margarine smeltes og røres i.
Øl røres i.
Pandekagerne bages tynde på en pande i lidt margarine.
Sødkirsebærrene skylles, aftørres og befries for stilk.
Flormelis varmes op på en pande, til det karamelliserer.
Hasselnødder tilsættes og varmes igennem.
Appelsinsaften hældes ved, og det hele koges godt igennem.
De lune pandekager samt kirsebærrene anrettes i et ovnfast fad.
Cognac tilsættes og retten antændes.
Nødde-/appelsinsaucen serveres til.
Kan eventuelt serveres med softice eller kold flødeskum.