Fyld:
100 g bløde, stenfri svesker
50 g rosiner
½ dl brun rom
Bund:
150 g søde fuldkorns-hvedekiks
75 g smør
Fromage:
1 portion fromage med Karolines Flødeost
Pynt:
Syltede pærer og citronmelisse
Tilbehør:
Henkogte syltede pærer
Sveskefyld:
Skær sveskerne i kvarter og kom dem i en skål sammen med rosinerne. Hæld rom over og lad svesker og rosiner trække tildækket i ca. ½ time. Rør i blandingen 1-2 gange, mens det trækker.
Bund:
Luk ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) og anbring den omvendt på et fad.
Kom kiksene i en plastpose, luk posen og knus kiksene fint, fx. med en kagerulle. smelt smørret og bland de knuste kiks i.
Kom blandingen i ringen af springformen og pres blandingen godt sammen til en fast bund. Brug hånden.
Stil bunden tildækket i køleskabet ca. ½ time.
Tilbered 1 portion fromage med Karolines Flødeost og vend forsigtigt sveskefyldet i den.
Vend af og til i fromagen, til den er let stivnet, og man med en fadeskraber kan trække striber i overfladen, som ikke flyder ud. Fordel fromagen over kiksbunden.
Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer inden ringen til springformen fjernes.