6-8 personer
Kanelbund:
100g hvedemel (ca. 1 ¾ dl)
1 ½ spsk flormelis
¼ tsk stødt kanel
50 g koldt smør i mindrestykker
2 tsk koldt vand
50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Fromage:
4 blade husblas
¼ liter piskefløde
150 g flødeost naturel 70+ (37%)
85 g sukker (ca. 1 dl)
¼ liter tykmælk
1 dåse halve pærer (ca. 825 g)
½ dl hvid rom
Pærer til pvnt
1 ½ dl vand
150 g sukker (ca. 1 ¾ dl)
1 uskrællet, fast pære i tynde skiver (ca. 100 g)
Bagetid: ca. 18 min. ved 200°
Kanelbund: Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springorm (ca. 24 cm i diameter). Bland hvedemel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på. Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køleaf.
Fromage: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør pærerne og skær dem i små tern. Vend pærer og rom i fromage-blandingen og derefter flødeskum. Læg kanelbunden tilbage i formen. Hæld fromagen i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Pærer til pynt: Bring vand og sukker i kog. Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.
Genvej: Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.
-