3 dl hvedemel
2 dl stødt melis
170 g margarine
1 ¼ spsk vand
300 g tørret figen
130 g tvebak
1 ½ dl brun farin
3 ½ dl sirup
2 ½ spsk citronsaft friskpresset
90 g hasselnød
Tærtedej: Bland hvedemel og sukker, smuldr margarinen ud i blandingen med fingrene eller hak det i køkkenmaskinen.
Dejen samles med en smule vand og arbejdes igennem.
Beklæd en smurt tærteform med den, prik den med en gaffel og stil bunden koldt, mens fyldet tilberedes.
Fjern de grove stilke på fignerne.
Skær dem i mindre stykker og bred dem ud på tærtebunden.
Rør knuste tvebakker eller rasp med farin, sirup, hakkede nøddekerner og citronsaft.
Bred massen ud over fignerne og bag tærten ved 200ºC i ca. 35 min.
Tærten serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.