1 ¼ dl lyse rosiner
½ dl cognac
30 g smør
10 skiver franskbrød
3 æg sammenpiskede
3 dl piskefløde
3 dl mælk
1 tsk vaniljeessens
1 ¼ dl farin
2 spsk demerarasukker
½ tsk stødt kanel
Rosiner lægges i cognac, til al væden er optaget.
Ovnen forvarmes til 180ºC.
Et 4 cm dybt, ovnfast 1 ½ liter fad pensles med smeltet smør/olie.
Brødet smøres med smør og deles diagonalt.
Læg dem taglagt i fadet.
Fordel rosinerne over brødet.
Pisk æg, fløde, mælk, vaniljeessens og farin sammen og hæld det over
brødet.
Lad det trække 10 minutter.
Drys demerarasukker og kanel over, dæk med alufolie.
Bages 20 minutter.
Fjern alufolie og bag dem yderligere 20 minutter.
Serveres med flødeskum og frugt.