Bag disse cremede små pier ved en særlig lejlighed.
Belønningen udebliver garanteret ikke. Men glem nu ikke at smage selv • Kakao
indeholder mindre fedt end blokchokolade
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 15 min. 8
portioner luksus.
# Råvarer til Dessertpie med kakaocreme
MØRDEJ:
2 dl hvedemel
½ dl rørsukker
100 g smør
½ appelsin reven skal af
FYLD:
100 g smør
2 dl sukker
2½ spsk kakao
1½ dl piskefløde
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Begynd med mørdejen.
Bland mel, sukker, fedtstof og reven appelsinskal i en skål.
Ælt det sammen og lad dejen hvile 15-30 min. i køleskabet.
2 Beklæd 8 portionsforme med dejen, ved at trykke den ud med
fingerspidserne.
Bag nederst i ovnen i 15 min.
3 Smelt fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt sukker, kakao og fløde.
Bring det i kog og lad det simre i 7-10 min. Rør rundt nu og
da.
Tag saucen fra varmen og lad den svale af.
4 Tag portionsformene ud af ovnen og lad dem svale af.
Fordel fyldet i formene.
Stil dem på køl og lad dem stå i 2 timer.
Server med flødeskum og friske hindbær eller brombær.
Tips & råd
Denne dessert kan laves i 8 portionsforme som er 8 cm i
diameter og som har en lav kant, eller i en stor form som er 24 cm i diameter.
Afkøl pierne i formene, til der dannes et mellemrum mellem
mørdejen og kanten af formen. Vær forsigtig, når du skal løsne desserten fra
formen.
Pien sættersig let fast i formen.
Anvend en stegespade til at løsne pierne fra bunden af
formen.
Løft pien forsigtigt op og placer den på en tallerken.
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = kJ 1621
Kulhydrat 36 g Protein 2 g Fedt 26 g (60%) Fibre 1 g