Dessertpandekagerne serveres med en lækker jordbærcreme.
4 personer. ca. 10 pandekager Arbejdstid: ca. 45 min.
Bage-/kogetid: ca. 40 min.
#
100 g hvedemel
4 æg
½ økologisk citron
100 g smør
ca. 3½ dl mælk
lidt salt og sukker
lidt smør til panden
Bærcreme:
200 g cremefraiche 38%
1 stang vanilje
evt. flormelis eller flydende honning
500 g friske jordbær
Pynt:
frisk mynte eller citronmelisse
*
Pisk mel og æg sammen med fintrevet citronskal, og tilsæt
varmt, smeltet smør.
Rør mælk i gradvist til passende tynd konsistens. Krydr med
salt og sukker.
Bag pandekagerne på en varm pande (1820 cm) med en smule
smør, til de er gyldne på begge sider.
Rør cremefraiche med vaniljekorn, og smag evt. til med
flormelis eller honning.
Skyl og tør jordbærrene, nip haserne af, og skær dem i
skiver. Vend dem i cremen.
Server pandekagerne med jordbærcreme, og pynt evt. med mynte
eller citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin