150 g hvedemel
3 dl mælk
1 knsp. salt
4 æg
25 g smeltet smør
1 spsk sukker
1 pose mandelflager
smør til stegning
Fyld:
Abrikos eller appelsinmarmelade
1 spsk flormelis
Rør hvedemel, mælk og salt sammen. Lad det hvile i mindst en halv time.
Rør 4 æg og 25 gram smeltet smør i dejen.
Bag pandekagerne i smør på panden.
Der bliver 8-12 tynde pandekager alt efter pandens størrelse.
Rul pandekagerne eller fold dem i trekant med hver en skefuld abrikos
eller appelsinmarmelade og læg den i et smurt ovnfast fad.
Drys pandekagerne med flormelis og mandelflager, og sæt fadet i en
200°C varm ovn i 10 minutter.
Server pandekagerne med blød vaniljeis eller piskefløde.
Har man en sjat appelsinlikør (Contreau), stående i barskabet, kan man stænke lidt med det, inden serveringen.