4 dl fløde
1 stang vanilje
4 æggeblommer
100 g sukker
4 dl pressede appelsiner
2 spsk rørsukker
2 spsk rosiner
Sæt ovnen på 150ºC.
Varm fløde og en vaniljestang op i en gryde til lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen og lad det trække ca. 10 min. under låg.
Fjern vaniljestangen.
Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret og rør den varme
vaniljefløde i.
Si cremen over i 4 portionsforme.
Bag cremen i et varmt vandbad der når halvt op på formene til cremen er
fast.
Lad cremen blive kold i køleskabet.
Kog appelsinjuicen ind til det halve med rørsukker.
Si siruppen gennem en fin sigte og tilsæt rosinerne.
Sæt siruppen til afkøling.
Drys resten af sukkeret over cremen.
Sæt cremen under ovnens grill 2-3 min. eller brug en gasbrænder.