4 personer
5 æggeblommer
1 dl sukker
3 ½ dl piskefløde
I ½ dl sødmælk
2 tsk kardemommefrø
1 vaniljestang
2 spsk krystalsukker
Forvarm ovnen til 110°. Skær vaniljestangen op på langs. Lad fløden koge op med mælken, vaniljen og kardemommen. Tag gryden af varmen.
Rør æggeblommerne og sukkeret. Æggesnapsen må ikke piskes, for så bobler den op, og bruleen bliver ujævn.
Hæld flødeblandingen over æggesnapsen. Rør til sukkeret er helt opløst (der må stadig ikke piskes). Si vaniljestangen og kardemommefrøene fra. Fordel massen i lave portionsforme, der ikke er smurt. Bag dem i ovnen 35-40 min. Tag formene ud og lad dem køle af ved køkkentemperatur.
Sæt ovnen 275° (grillvarme). Strø sukkeret over bruleerne, sæt dem i ovnen og lad sukkeret smelte til karamel. Pas på, det går stærkt!