En super lækker og meget nem opskrift på chokolademousse. Du
skal kun bruge 4 ingredienser!
6 personer. Forberedelsestid: ½ time
# Ingredienser:
200 g mørk chokolade (fx 70 %)
4 æggeblommer
3 æggehvider
45 g sukker
3 dl piskefløde
*
Fremgangsmåde
1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klart.
2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt som en
gammeldags æggesnaps.
3. I en anden skål pisker du æggehviderne stive.
4. I en tredje skål pisker du piskefløden til en let
flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt.
5. Bland den smeltede chokolade i skålen med de piskede
æggeblommer og sukker.
6. Vend så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du
behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i.
7. Vend så til sidst forsigtigt flødeskummet i blandingen,
uden at luften går af.
Gem lidt til pynt
8. Fordel nu chokolademoussen i 6 portionsglas.
Pynt med flødeskum eller andet på toppen.
9. Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer.