Vi foreslår en
dejlig chokoladebudding fra det italienske køkken.
8-10 personer. Arbejdstid:
1 time. Kogetid: 3-4 minutter. Hviletid: ca. 1 time
#
100 g mørk chokolade
½ liter piskefløde
3 blade husblas
2 æg
50 g sukker
30 små makroner
gerne italienske Amaretti-makroner
Pynt: røde
cocktailbær
*
Knæk chokoladen i
små stykker.
Bring fløden op til
kogepunktet, tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i den varme fløde.
Læg husblasbladene i
koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af
husblassen, og smelt den i den lune chokoladeblanding.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommer og
sukker stift med en håndmikser.
Tilsæt den lune
chokoladeblanding.
Pisk hviderne stive,
og vend dem i cremen med en dejskraber.
Hæld straks i
portionsglas, og stik 3-4 makroner i hver portion.
Sæt glassene i
køleskab i ca. 1 time, til buddingen er stivnet.
Pynt med
cocktailbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin