Logo

Chokoladebudding 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Chokoladebudding 3
 

Denne chokoladebudding er meget enkel at lave og smager så meget bedre end færdigblandet pulverbudding • En dessert efter maden bare en gang imellem skader ikke kaloriebalancen.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. + afkøling. 4 portioner

 

# Råvarer til Chokoladebudding:

5 dl sødmælk

100 g mørk chokolade

2 spsk kartoffelmel

2-3 spsk sukker

1 spsk vaniljesukker

1 nip salt

2 æggehvider

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt 1 dl af mælken til side.

Varm resten af mælken op i en gryde ved svag varme.

 

2 Hak chokoladen og bland den i mælken.

Lad chokoladen smelte i mælken. Rør rundt hele tiden.

 

3 Tag gryden fra varmen, når chokoladen er opløst i mælken.

Rør kartoffelmelet ud med den gemte kolde mælk.

 

4 Sæt gryden tilbage på komfuret og lad blandingen komme i kog igen.

Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt under omrøring.

Pisk kartoffelmelsjævningen i og lad det koge under omrøring, til det jævner.

 

5 Tag gryden fra varmen og lad det svale af.

Pisk æggehviderne til fast skum.

Vend dem forsigtigt i den afsvalede budding.

Bland godt til buddingen er luftig og porøs.

Hæld buddingen i portionsskåle og stil den i køleskab, til den skal serveres.

 

Tips & råd

 

Anvend 1-2 spsk kakao i stedet for chokolade.

Bland kakaoen med kartoffelmelet og rør blandingen i den kolde mælk.

Følg i øvrigt opskriften.

 

Anvend foodprocessoren, hvis du har sådan en, til at hakke chokoladen.

Jo finere du hakker den, des hurtigere opløses den i den varme mælk.

 

Variation: Smag chokoladebuddingen til med lidt kanel eller ingefær og tilsæt 2 spsk hakkede mandler.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 260 = kJ 1092

Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 12 g (42%) Fibre O g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her