Denne chokoladebudding er meget enkel at lave og smager så
meget bedre end færdigblandet pulverbudding • En dessert efter maden bare en
gang imellem skader ikke kaloriebalancen.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. + afkøling. 4
portioner
# Råvarer til Chokoladebudding:
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
2 spsk kartoffelmel
2-3 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 nip salt
2 æggehvider
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt 1 dl af mælken til side.
Varm resten af mælken op i en gryde ved svag varme.
2 Hak chokoladen og bland den i mælken.
Lad chokoladen smelte i mælken. Rør rundt hele tiden.
3 Tag gryden fra varmen, når chokoladen er opløst i mælken.
Rør kartoffelmelet ud med den gemte kolde mælk.
4 Sæt gryden tilbage på komfuret og lad blandingen komme i
kog igen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt under omrøring.
Pisk kartoffelmelsjævningen i og lad det koge under
omrøring, til det jævner.
5 Tag gryden fra varmen og lad det svale af.
Pisk æggehviderne til fast skum.
Vend dem forsigtigt i den afsvalede budding.
Bland godt til buddingen er luftig og porøs.
Hæld buddingen i portionsskåle og stil den i køleskab, til
den skal serveres.
Tips & råd
Anvend 1-2 spsk kakao i stedet for chokolade.
Bland kakaoen med kartoffelmelet og rør blandingen i den
kolde mælk.
Følg i øvrigt opskriften.
Anvend foodprocessoren, hvis du har sådan en, til at hakke
chokoladen.
Jo finere du hakker den, des hurtigere opløses den i den
varme mælk.
Variation: Smag chokoladebuddingen til med lidt kanel eller
ingefær og tilsæt 2 spsk hakkede mandler.
PR. PORTION: Energi: Kcal 260 = kJ 1092
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 12 g (42%) Fibre O g