5 blade husblas
100 g mørk chokolade
1 dl stærk kaffe
5 dl sødmælk
3 æggeblommer
4 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
Tilbehør:
flødeskum
reven chokolade
Udblød husblasen i koldt vand.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt i den varme kaffe.
Tilsæt mælken og brind det i kog.
Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.
Pisk lidt af den kogende chokolademælk i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogeunktet, den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
Lad cremen blive kold.
Pisk fløden til skum og bland forsigtigt flødeskummet i chokoladecremen, når den begynder at tykne. Hæld buddingen i en skål og stil den koldt for at stivne. Pynt med flødeskum og reven chokolade.
Tips: Buddingen kan også hældes i en skyllet form og vendes ud på et fad ved serveringen.