Det er naturligvis nemt at tilberede en budding ved hjælp af et buddingepulver, men man far aldrig den gode smag frem, som hvis den bliver tilberedt af de rigtige råvarer.
Til 4 personer
5 blade husblas
150 g mørk chokolade
1 dl kaffe
½ liter mælk
1 stang vanilje
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
Tilbehør: Flødeskum
Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med den flækkede vaniljestang i mælk og kaffe i en gryde.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Hæld den koghede chokoladeblanding i, mens der piskes.
Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den.
Knug husblasen fri for vand og kom den i den varme chokoladeblanding, mens der piskes - den smelter med det samme.
Lad cremen svale af til den bliver halvstiv.
Pisk fløden til skum og vend den i den halvstivnede chokoladeblanding.
Kom det hele i en serveringskål og lad buddingen stivne på et koldt sted.
Serveres med flødeskum.