Dessertklassikeren
creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade.
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 40 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
2 spsk kakao
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
25 g mørk chokolade
8 æggeblommer
50 g + 2 spsk sukker
*
Pisk kakao sammen
med fløde og mælk i en gryde.
Varm blandingen op,
til den næsten koger, og rør chokoladen i, så den smelter.
Rør æggeblommerne
sammen med sukker i en skål.
Rør den lune
chokoladeflødeblanding i æggemassen.
Hæld cremen i 4 små
ovnfaste skåle.
Sæt dem i et ovnfast
fad med koldt vand halvt op ad skålene.
Sæt fadet i ovnen
ved 150 °C i ca. 30 min. til cremen akkurat er stivnet.
Lad skålene køle
lidt af, og sæt dem utildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
Drys sukker i et
tyndt, jævnt lag på den kolde creme i skålene.
Sæt dem under
ovngrillen (ca. 10 cm fra grillen), til sukkeret karamelliserer eller brug en
gasflamme til at "brænde" sukkeret med.
Server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin