Vol-au-vent au chocolat, sauce a l'orange - 6-8 personer
Chokoladecreme:
100 gr chokolade
¼ l piskefløde
Nougatcreme:
150 gr nougat
200 gr konditorcreme
¼ l piskefløde
Appelsinsauce:
2 dl appelsinsaft
70 gr sukker
3 cl Grand Marnier
Butterdej:
500 gr butterdej
Butterdejen udrulles meget tyndt, og bages på begge sider indtil den er lysebrun og tør. Når den kommer ud af ovnen lægges den i let pres med en anden bageplade over.
Til chokoladecremen koges fløden op og chokoladen opløses heri.
Stilles i køleskab til den er helt kold.
Piskes herefter til den er stiv som flødeskum.
Til nougatcremen smeltes nougat'en over vandbad og vendes med konditorcremen. Til sidst vendes den piskede fløde i.
Appelsinsauce:
Appelsinerne vaskes og den yderste skal skrælles med en skarp kniv. Appelsinskallen skæres i fine strimler. Saften presses ud og koges op med sukker, Grand Marnier og den fintskårne appelsinskal. Reduceres lidt og afkøles.
Anretning:
Butterdejen skæres ud i 3 lige lange stykker med en brødkniv.
Lægges sammen med chokoladecreme og konditorcreme. Toppen drysses med kakaopulver. Butterdejsstangen skæres ud i 6 stykker og anrette s på tallerken med appelsinsauce.
TIPS: Butterdejsdesserter og kager skæres bedst ud med en el-kniv. Så knækker butterdejen ikke.