Lav
en lækker blommekompot, og nyd den med makroner og en friskkogt vaniljecreme.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 10 min.
#
500
g sveskeblommer
100
g sukker
12
makroner
30
g hasselnøddekerner
1-2
stilke stevia (sødurt) eller citronmelisse
Creme:
2½
dl sødmælk
2 spsk
sukker
1 spsk
majsstivelse
½
vaniljestang
1 æg
1½
dl piskefløde
*
Skyl
blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene.
Bland
blommerne med sukkeret i en gryde, og varm igennem under omrøring, til de
slipper saften. Afkøl blommerne i lagen.
Pisk
mælk sammen med sukker og majsstivelse i en lille gryde, og tilsæt vaniljekorn,
vaniljestang og ægget.
Pisk
det godt sammen, og kog under omrøring i ca. 4 min.
Hæld
cremen i en skål, og sæt den i køleskabet.
Pisk
fløden til skum.
Tag
vaniljestangen op af cremen, og vend creme og flødeskum sammen.
Knus
makronerne, og læg dem i bunden af 4 portionsglas.
Fordel
blommer og saft over makronerne, og top op med cremen.
Drys
med hakkede hasselnødder, og pynt med blade af stevia eller citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin