Logo

Blommetrifli med hasselnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommetrifli med hasselnødder

 

Lav en lækker blommekompot, og nyd den med makroner og en friskkogt vaniljecreme.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 10 min.

 

#

500 g sveskeblommer

100 g sukker

12 makroner

30 g hasselnøddekerner

1-2 stilke stevia (sødurt) eller citronmelisse

 

Creme:

2½ dl sødmælk

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

½ vaniljestang

1 æg

1½ dl piskefløde

*

 

Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene.

Bland blommerne med sukkeret i en gryde, og varm igennem under omrøring, til de slipper saften. Afkøl blommerne i lagen.

Pisk mælk sammen med sukker og majsstivelse i en lille gryde, og tilsæt vaniljekorn, vaniljestang og ægget.

Pisk det godt sammen, og kog under omrøring i ca. 4 min.

Hæld cremen i en skål, og sæt den i køleskabet.

Pisk fløden til skum.

Tag vaniljestangen op af cremen, og vend creme og flødeskum sammen.

Knus makronerne, og læg dem i bunden af 4 portionsglas.

Fordel blommer og saft over makronerne, og top op med cremen.

 

Drys med hakkede hasselnødder, og pynt med blade af stevia eller citronmelisse.

 

Blommetrifli med hasselnødder



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.495 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her