½ kg blommer
1 ½ dl rødvin
1 laurbærblad
2 cm hel kanelstang
1 stjerneanis
lidt stødt kardemomme
100 g honning eller rørsukker
sabayonne:
2 dl hvidvin
1 dl rørsukker
4 æggeblommer
*
Tænd ovnen på 165°.
Del blommerne og tag stenene ud og læg dem med snitfladen nedad i et ovnfast fad, som passer til mængden af blommer.
Varm rødvin, sukker/honning og krydderier op til kogepunktet i en lille gryde, hæld det over blommerne og sæt dem i ovnen i en times tid til de er helt gennembagte.
Kom hvidvin, sukker og æggeblommer i en pæn stor gryde og pisk over høj varme til det begynder at skumme og tykne. Umiddelbart før den har nået kogepunktet, er den færdig.
Det mærkes på konsistensen og ses i kanten af gryden, hvor den så småt begynder at koge.
Tag cremen fra varmen og pisk forsat et par minutter. Hæld hurtigt sabayonnen over i en skål, hvor den skal køle lidt af.
Tips
Blommerne kan sagtens spises både kolde eller lune, så de kan nemt laves et par dage før, men sabayonnen skal være frisklavet og mindst have stuetemperatur.
Sabayonnen kan gives et gevaldigt pift, hvis man har en lille smule Slivovich eller en anden blommebrændevin (ca. 1 spsk ). I stedet for vin kan man bruge saft af lime, citron eller appelsin.