"Rochefort" og vaniljeis
100 g Manjari Valrhona chokolade 64%
75 g usaltet smør
60 g sukker
1 dl æggehvide
½ dl æggeblomme
10 g ma.izenamel
1 spsk rørsukker
Vanilleis
Bagt figen:
4 figner
50 g smør
Syltet ananas "Rochefort":
1 sød ananas
250 g rørsukker
2 dl Rochefort eller anden mørk øl
1 dl vand
1 vaniljestang
Skal af 1 citron
10 sorte peberkorn
4 nelliker
Hak chokoladen i stykker og smelt i vandbad med smør ved svag varme til ca. 40°.
Rør chokolade og smør sammen og pisk æggeblomme i.
Pisk æggehviderne stive, tilsætt sukker og pisk til en sej marengs.
Bland forsigtigt chokolademassen med marengs og sigt mdizenamel i.
Hæld dejen i en lille skål smurt med blødt smør og drys med rørsukker. Stil i fryseren i mindst 12 timer.
Bag kagen direkte fra frys ved 200° i 10 minutter og server.
Figner: Skær et kryds i fignerne, fordel smørret og bag fignerne 10 minutter ved 180°.
Syltet ananas: Skræl ananasen og skær den i 8 stykker på langs.
Karamelliser rørsukkeret, tilsæt øl, vand, citronskal, den flækkede vaniljestang, peber og nelliker og kog igennem.
Braiser ananasstykkerne under låg ved svag varme i ca. 45 minutter. Reducer saften til sirupsagtig konsistens.
Anretning: Stil den blødende chokoladekage Manjari med bagt figen, syltet ananas Rochefort med sirup og vaniljeis på tallerkener.
Ølkommentar: Modspillet er Rochefort 10, en rigtig prestige-ale på 11,3%! En sand majestæt med sin bordeaux-røde, næsten sorte farve og kraftige beigefarvede skum hat. Kroppen er næsten flødeagtig og aromaen kraftig, krydret med antydning af kandiseret frugt og mørk chokolade. Dette er en øl, der vil matche en hvilken som helst chokoladedessert.