8 Personer
6 blade husblas
1 dl stærk kaffe
3 æg
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk Maizenamel
75 g mørk chokolade
2 ½ dl sødmælk
1 dl piskefløde
2 spsk mørk rom
tynde chokoladeplader eller reven chokolade til garnering
Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min. Kram vandet ud af den og smelt den i kaffen over svag varme.
Del æggene og pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt Maizenamelet.
Riv chokoladen og bland den med mælken. Giv det et opkog og lad det simre under omrøring til chokoladen er smeltet.
Pisk mælkeblandingen i æggedejen i en tynd stråle. Hæld det hele i en kasserolle og lad det simre over svag varme, til blandingen er blevet lidt tyk. Den må ikke koge.
Tag kasserollen fra varmen og bland husblasen i.
Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend dem forsigtigt ned i cremen. Pisk også fløden til skum og vend dette ned i cremen sammen med rommen. Hæld cremen i en form, der er skyllet med vand, og stil fromagen koldt, til den er stivnet.
Dyp formen forsigtigt i varmt vand og vend fromagen ud på et serveringsfad. Pynt med tynde chokoladeplader og servér.