400 g rabarber (enderne skåret af og skyllet)
5 dl rødvin (frugtagtig)
500 g sukker
1 bdt basilikum (skyllet, bladene plukket af)
1–2 stk limefrugter
200 g sukker
Sorbet:
500 g rabarber (enderne skåret af og skyllet)
1 dl vand
170 g sukker
1 stang vanilje (flækket, marven skrabes ud)
Marinerede rabarber:
Skær rabarberne i stykker og kom dem i en skål. Alle ingredienserne koges sammen (basilikum: kun stilkene), smages til med limesaften. Hæld den kogende lage over rabarberne. Er rabarberne ikke møre, skal lagen koges op igen og hældes over anden gang. Afkøles. 2 dl af lagen sigtes i en gryde og koges til en sirup sammen med de 200 g sukker. Afkøles. De hakkede basilikumblade tilsættes.
Sorbet:
Skær rabarberne i små stykker og kom dem i gryden med de andre ingredienser. Koges, til rabarberne er møre, derefter blendes de, og grøden sigtes. Fryses i ismaskine.
Servering:
Sigt rabarberne fra lagen og vend dem i siruppen. Server rabarberne sammen med sorbeten.