4 Personer
Lidt blødt smør til formen
300 g blandede bær (frisk eller frossen)
1 citron
2 æggehvider
1 brev vaniljesukker
4 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk finthakkede mandler
250 g kvark (20%)
lidt flormelis
Forvarm ovnen på 225ºC. Smør et aflangt ovnfast fad. Skyl de friske bær og lad dem dryppe af. Frosne bær stilles til optøning. Citronskallen rives eller skæres af i tynde strimler og saften presses ud i en skål. Æggehviderne piskes stive mens vaniljesukkeret drysses i. Æggeblommer, sukker, kvark, mandler, citronskal og citronsaft piskes og vendes forsigtigt i æggehviderne. Kvarkcremen lægges i den smurte form og jævnes. Herpå fordeles bærrene. Stil fadet på midterste rille i ovnen og bag den ca. 20 min. Drys med flormelis og server retten i formen.
Servér eventuelt med vaniljeis.