50 g smør
1 ½ dl piskefløde
½ dl piskefløde
½ dl sukker
½ dl lys sirup
50 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
1 tsk vanilje
1 spsk mørk rom (kan undlades)
1 tsk Nescafé (kan undlades)
Opvarm smør, 1 ½ dl piskefløde, sukker og sirup under omrøring.
Når det bobler, dufter af karamel og er blevet tykkere, slukkes for varmen.
I en anden gryde smeltes de to slags chokolade forsigtigt i ½ dl piskefløde.
Rør vanilje, Nescafé og rom i.
Når chokoladen er smeltet, hældes karamelen i chokoladeblandingen, og det hældes røres, indtil massen er ensartet.
Servér den varme chokoladesauce på vaniljeis, pandekager eller hvad som helst.
Eventuelle rester af saucen kan opvarmes forsigtigt eller smøres på brød, eller hvad man synes.