60 g sukker
3 æggeblommer
1 brev vaniljesukker
¼ l. piskefløde
½ kop stærk kold kaffe
2 cl mokkalikør
Husblas
½ l. vand
100 g rå kaktusfigenpuré
3 æg
50 g sukker
Saft af en halv citron
50 g hvedemel
2 knuste isvafler
1 knivspids kanel
Denne iskomposition består af 3 lag.
Nederste lag:
Opløs sukkeret i kaffen.
Æggeblommer og sukker røres til skum, og den lunkne kaffesukkeropløsning røres i.
Til slut tilsættes likør. Efter afkøling vendes det stiftpiskede flødeskum i, og det hele hældes i en flad lerform. Dybfryses i 6 timer.
Mellemste lag:
Smelt 6 blade husblas i lidt vand, og kom lidt efter lidt resten af vandet i.
Efter gelering blandes kaktusfigenpuréen i.
Øverste lag:
Æggeblomme, sukker og citronsaft røres, til det skummer.
Melet røres i og de stiftpiskede hvider vendes i.
Smør en buddingform med smør og drys formen med de knuste isvafler. Fyld massen i. Opvarmes tre kvarter i vandbad. Stryg et tykt lag budding ud på et stykke sølvfolie. Buddingen afkøles, skæres ud i portionsstykker med en fugtig kniv.
Den halvfrosne mokkamasse tages ud af formen (læg et varmt viskestykke omkring).
Smør et tykt lag gelé-kaktusfigenpuré på, og læg buddingstykker øverst.
Pensles med æg og bages et øjeblik i grillovnen.