4 personer
700 g græskar
40 g korender
50 g hvedemel
50 g sukker
20 g usaltet smør
3 æg
2 ½ dl mælk
½ dl cremefraiche
1 citron
salt, hvid peber
muskatnød
1. Korenderne lægges i en skål, dækkes med koldt vand og udblødes. Græskarret skrælles, og frugtkødet skæres i store stykker. Skær tre strimler skal af citronen. Fyld vand i en kasserolle; det saltes let og bringes i kog. Læg græskarstykkerne i vandet og kog dem i . De afdryppes i en sigte.
2. Smelt smørret på en pande, tilsæt græskarstykkerne og steg dem, til de har afgivet al deres væde og er kogt helt ud til en pure. Rør derefter hvedemel og sukker sammen i en skål, tilsæt de hele æg, mælk og cremefraiche. Pisk denne blanding godt igennem med et piskeris, og tilsæt derefter græskarpureen. Korenderne afdryppes og røres i græskarmassen sammen med de tre stykker citronskal, en knivspids revet muskatnød og en smule peber fra kværn. Hæld massen i et ovnfast fad, der er så stort, at græskarmassen danner et lag på 4-5 cm. Bag den i vandbad i forvarmet ovn ved 170~C i 40 minutter.
3. Tag fadet ud og lad desserten blive kold. Sæt den derefter i køleskab i to timer, inden den serveres iskold.
Græskarret skal være godt modent, og frugtkødet skal helst være orangefarvet.
Til denne græskardessert kan man servere for eksempel en muscat de Beaumes-de-Venise.