Ridderne her er slet ikke så "arme". Prøv den traditionelle ret med tysk "Stollen" i stedet for franskbrød
100 g tyttebærsyltetøj (evt andet godt syltetøj)
1 dl appelsinsaft
2 nip kanel
2 æg
1,5 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
salt
8 skiver Stollen, surbrød, speltbrød eller andet godt brød (à 40 g)
1-2 spsk smør
4 kugler vaniljeis
1. Syltetøj, appelsinsaft og kanel røres sammen i en lille gryde, koger op og står og småkager i 3-4 minutter. Stilles til side.
2. Æg, mælk, vaniljesukker og 1 knsp salt piskes kraftigt sammen.
Brødskiverne vendes flere gange i æggemælksblandingen, indtil de har suget så meget op som muligt.
3. Smørret varmes op på en pande.
Brødskiverne steges ved middel varme i 3-4 minutter på hver side.
Tag dem op af panden, læg dem et øjeblik på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.
4. De "arme riddere" serveres med vaniljeis og tyttebærsyltetøjet.
Saftige riddere: Stollen er mere fast end franskbrød, som normalt bruges til "arme riddere". Vend derfor skiverne flere gange, mens de suger væden op.
--