2 personer
2 store søde appelsiner
½ dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk sukker
En superenkel men meget delikat dessert. Det er afgørende, at du vælger store, søde og tykskallede appelsiner. Og lige så afgørende, at du omhyggeligt skærer hele den hvide hinde bort.
Skær bund og top af appelsinerne. Skær derefter skallen af appelsinerne med en meget skarp kniv. Det gøres lettest ved at stille dem opret på et skærebræt og skære en bane skræl ad gangen, oppefra og ned. Sørg for, at hele den hvide hinde kommer væk. Skær derefter appelsinerne i tykke skiver og læg dem taglagt i små portionsglas eller skåle. Rør piskefløden ud med sukker og vaniljekorn til sukkeret er helt opløst. Hæld fløden over appelsinskiverne og stil det i køleskabet i mindst en halv time. Syren i appelsinsaften vil nu medvirke til at fløden tykner og bliver mere cremet. Appelsinsalaten serveres iskold.
Hvis du alligevel har en flaske Cointreau, så smager det forrygende med sådan et glas til denne dessert.