Smager efter mere, men nok til 6-8 personer.
2 saftige appelsiner med økologisk skal
1 økologisk citron
6 blade husblas
3 æggeblommer
100 g sukker
3 dl yoghurt
2 dl piskefløde
eventuelt hvid chokolade og reven appelsinskal til pynt
Skyl appelsinerne og citronen i varmt vand og riv skallerne fint.
Halver så frugterne og pres dem.
Husblassen opblødes i koldt vand i en skål.
En bred gryde fyldes halvt med vand og opvarmes til vandbadet; vandet må ikke koge.
Nu skal man bruge en metalrøreskål, der passer nøjagtigt til grydens åbning.
Kom æggeblommerne i skålen med sukkeret og rør det glat med håndmikseren.
Sæt skålen over gryden med det varme vand, tilsæt reven skal og saft af appelsinerne og citronen og rør videre i vandbadet, til massen er skummende, let og luftig.
Tag den hurtigt af komfuret.
Tryk vandet af husblassen, rør bladene i cremen lidt efter lidt, til de er helt opløst.
Lad det køle lidt af og bland så yoghurten i.
Lad det stå koldt i 5-10 minutter.
Pisk fløden stiv med et rent piskeris og vend forsigtigt cremen i flødeskummet.
Cremen hældes nu i 6-8 små forme eller i en stor form, og nu skal den køles ned og stivne i køleskabet.
Hvis man har lyst, kan man pynte med reven, hvid chokolade og reven appelsinskal.
Server med ladyfingers eller kiks.
kj pr. portion: 1800