En herlig cremet parfait, med frisk smag af appelsin og med
et strejf af likør, afslutter en god middag med bravour.
• En portion indeholder kun 16 g fedt • Brugen af lette
mejeriprodukter gør at kolesterolindholdet mindskes.
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 2 timers
frysning. 6 portioner
# Råvarer til Appelsin-parfait
3 dl letmælks-yoghurt naturel
2½ dl mager kvark
3 spsk koncentreret appelsinjuice
3 spsk Grand Marnier likør
1 spsk reven appelsinskal
2 æggeblommer
3 spsk rørsukker
2 dl piskefløde
GARNERING:
appelsin- eller mandarinbåde
*
Fremgangsmåde:
1 Pisk 2 dl yoghurt, kvark, appelsinjuice, Grand Marnier og
appelsinskal sammen med mixeren.
2 Pisk æggeblommer og sukker i en gryde til en luftig masse.
Tilsæt 1 dl yoghurt og varm det op under omrøring til massen
er jævn, ca. 3 min.
3 Pisk appelsinmassen i æggeblandingen med mixer og lad
massen få et opkog.
Lad det svale af og stil det i køleskabet i 1 time.
4 Pisk fløden til fast skum.
Vend flødeskummet i den kolde appelsinmasse.
Frys i mindst 2 timer.
Rør rundt i den halvfrosne parfait efter 1 time, så der ikke
dannes iskrystaller.
5 Anret parfaiten i portionsglas og garner med appelsin-
eller mandarinbåde.
Tips & råd
Dæk parfaiten med plastfolie inden den sættes ind i
fryseren.
Rør rundt en eller to gange under frysningstiden.
Jo bedre du rører des blødere bliver ismassen.
Tag parfaiten ud og lad den tø lidt inden den anrettes i
portionsglas.
Garner med appelsin. Skær gerne fine mønstre i
appelsinskallen.
Variation: Du kan lave en lignende parfait med jordbær.
Erstat appelsinjuicen med jordbærpuré og Grand Marnier med
punsch.
Garner med skivede jordbær.
PR. PORTION: Energi: Kcal 248 = kJ 1041
Kulhydrat 17 g Protein 9 g Fedt 16 g (58%) Fibre 0 g