1 ananas, ca. 800 g
2 ½ dl skummet-, mini- eller letmælk
1 ½ dl sukker
Citronsaft
Frugtsalat:
Ca. 900 g bær og skrællet frugt skåret i tern. Vælg frugt efter årstid og udbud.
Skær skrællen af ananassen, fjern stokken i midten og skær ananassen i tern. Der skal være 500 g ananas-tern.
Læg ananas-ternene i en plasticbeholder og sæt dem i fryseren, til de er gennemfrosne - det tager et par timer.
Kom de frosne ananas-stykker i en foodprocessor, tilsæt mælk og sukker og smag til med citronsaft.
Blend det hele til en blød frugtis.
Hæld isen i en firkantet form eller en lille randform foret med bagepapir eller køkkenfilm.
Stil isen i fryseren i 3-4 timer, til den er gennemfrossen.
Anretning:
Bland bær og frugttern til frugtsalaten.
Skær isen i skiver eller læg den hel på et fad.
Anret frugtsalaten på fadet rundt om isen.
Du kan naturligvis også lave portionsanretninger.