3 æggeblommer
¾ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
1 dåse ananasmos, ca 450 g
Sauce:
1 ½ dl vand
1 ½ dl sukker
1 ½ dl kakao
2 spsk smør eller margarine
1 pose mandelflager
evt 2 spsk cognac
Til isen kommes æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og piskes til det bliver tykt og luftigt.
Tilsæt fløde samt ananas med væden.
Hæld ismassen i en ismaskine og kør i ca 35 min.
Kom den halvfrosne ismasse i en form, stil den i fryseren og lad den fryse mindst 4 timer. Før isen skal serveres, sættes den først i køleskabet i 30 min og dernæst i 5-10 min i stuetemperatur.
Vend den ud på et fad og pynt den.
Hæld vandet, sukkeret og kakaoen til saucen i en tykbundet kasserolle. Varm det op under stadig omrøring.
Lad saucen koge 1-2 min, men pas på den ikke brænder på.
Tilsæt smør. Lav den eventuelt i forvejen og opbevar den i køleskabet.
Rist mandlerne på en plade i ovnen ved 175º i 5 min.
Hæld chokoladesaucen, varm eller kold, i en serveringsskål og kom eventuelt cognac i.
Drys med mandelflager.