#
Dej:
175 g hvedemel
125 g smør
4 spsk sukker
1 tsk kanel
2-3 spsk cremefraiche 18%
Fyld:
500 g kirsebær uden sten eller
2 glas syltede kirsebær á 340 g
Evt. lidt sukker
Evt. 1 dl kirsebærsaft
2 spsk Maizena
25 g mandler
*
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og cremefraiche, og ælt dejen let sammen.
Læg dejen i køleskab et par timer. Hæld væden fra kirsebærrene, gem 1 dl.
Bruges friske kirsebær, skal de blot skylles og udstenes, og der skal ikke tilsættes ekstra kirsebærsaft.
Bland kirsebær, evt. sukker, saft og majsstivelse i en skål.
Smut og hak mandlerne groft.
Rul ¾ af dejen ud, og beklæd en tærteform hermed.
Fordel kirsebærfyldet i tærtebunden.
Drys mandlerne over.
Rul resten af dejen ud, og skær den i smalle strimler.
Flet strimlerne over fyldet.
Bag tærten ca. 20 min. ved 200 °C på midterste ovnrille.
Drys tærten med lidt flormelis lige inden den skal spises, den kan serveres lun eller kold.