150 g hvedemel
25 g flormelis
75 g koldt smør
2 æggeblommer
1 ¾ dl lys sirup
25 g blødt smør
175 g rørsukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
125 g valnødder
( tørrede bønner til bagning)
Sigt hvedemel og sukker i en skål.
Smuldr smørret i til konsistens som reven ost, saml dejen med æggeblommer og pak dejen ind i film.
Lad dejen hvile i 20 min i køleskabet inden den rulles ud og lægges i en tærteform ca 20-22 cm i diameter.
Læg bagepapir i tærteformen (på dejen) og fyld op med bønner så siderne holdes på plads under bagningen.
Denne forbages i ca 20 min ved 180ºC, fjern bønner og bagepapir og bag yderlige 5 min.
Varm sirup op til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden af varmen og lad køle lidt af.
Pisk smør og sukker sammen tilsæt æggene et af gangen under piskning rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.
Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.
Dæk tærten til med alufolie og bag den ca 25 min ved 180ºC. fjern alufolien og bag yderlige 20 - 30 min.
Serveres med cremefraiche eller vaniljeis