1 liter skummetmælk
1 stang vanilje
2 ½ dl grødris
½ dl sukker
2 ds halve henkogte abrikoser a 500 g
1 glas abrikosmarmelade
2 cl. mørk rom
røde og grønne cocktailbær
rød pyntegelé i tube
Skummetmælken bringes i kog i en tykbundet gryde, kornene af vaniljestangen skrabes ud og kommes i gryden sammen med stangen.
De skyllede, afdryppede grødris tilsættes.
Der røres godt i gryden, til skummetmælken er kommet i kog.
Risen koger under låg ved svag varme i ca. 30 min., eller til al mælken er
opsuget i risene.
Vanillestangen tages op og sukkeret røres i.
En rund form skylles med koldt vand, og grøden hældes i og stilles til
afkøling.
Når grøden er helt kold, vendes formen ud på et stort fad, og grøden dækkes med de halve abrikoser.
Abrikosmarmeladen røres lind med rommen og hældes ud over
abrikoserne.
Der pyntes med cocktailbær og gelé.