Abrikoser, kardemomme og ribs viste sig at være en god kombination. Ribssirup dryppes over kagen før servering.
1 dåse abrikoser (410 g)
100 g smør
1,5 mælk
3 æg
3 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
4,5 dl hvedemel
1 dl lys sirup
2 dl ribs
Tilbehør:
flormelis
ribsklaser
flødeskum
Sæt ovnen på 175°C.
Hæld lagen fra abrikoserne, og hak dem groft.
Smelt smørret, og hæld mælken i.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Rør smør og mælk i.
Bland vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og hvedemel.
Sigt det i æggemassen, mens du rører rundt.
Rør abrikoserne i.
Hæld dejen i en smurt, raspdrysset form, 25 x 35 cm.
Bag kagen på næstnederste rille ca. 30 min.
Afkøl kagen, inden den skæres i 24 firkanter.
Ribssirup: Bland sirup og ribs i en lille gryde, og kog op ved middelvarme.
Kog uden låg ca. 3 min.
Si gennem en fintmasket si, og pres saften fra bærrene igennem ved hjælp af en ske.
Hvis saucen er stivnet, når den skal serveres, skal den blot lunes, til den får sin sirupskonsistens igen.
Sigt flormelis over kagerne.
Server med ribssirup, letpisket flødeskum og ribs.