Abrikosfoolen er en
sød og lynhurtig dessert.
4 personer. Arbejdstid:
15 min. Kogetid: ca. 5 min.
#
200 g tørrede
abrikoser
2 dl tør hvidvin (fx
Sauvignon eller Riesling)
25 g sukker
2 dl piskefløde
½ stang vanilje
Drys:
sprøde sukkermandler
eller hakkede mandler
*
Kog abrikoser med
vin og sukker i ca. 5 min. ved svag varme, til de er bløde.
Skær dem i mindre
stykker, og lad dem køle helt af.
Pisk fløde og evt.
vaniljekorn til blødt skum.
Vend de kogte
abrikoser sammen med flødeskummet, og fordel blandingen i portionsglas.
Drys med sprøde
sukkermandler eller hakkede mandler lige før servering.
TIPS: Lav selv
sukkermandler:
Kom 125 g hele,
smuttede mandler i en tykbundet gryde med 125 g sukker og ½ dl vand.
Kog ved kraftig
varme, til sukkeret begynder at smelte.
Dæmp varmen, og rør,
til sukkeret samler sig omkring mandlerne og bliver tørt og klumpet.
Hæld straks
mandlerne ud på et stykke bagepapir.
Skil mandlerne ad
med 2 gafler, inden de bliver kolde. Afkøl.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin