Logo

Abrikoser i rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

1 kg friske abrikoser

500 g sukker

2 ½ dl vand

2 ½ dl rom

 

Abrikoserne skoldes og flækkes, og ste­nene tages ud og knuses.

Kom f.eks. stenene i en pose og slå dem i stykker med en hammer.

Pil kernerne fra og skyl dem i varmt vand, så skallen kan gnubbes af.

 

Kog sukker og vand til en lage og kom abrikoser og frøkerner i et glas, hæld la­gen over og lad det stå til næste dag.

 

Der­efter hældes lagen tilbage i gryden og ko­ges.

 

Abrikoser og kerner tilsættes, og de koger med ca. 3 min.

 

De tages op med en hulske og kommes tilbage i glassene og overhældes med rom.

 

Lagen koges ind, til den bliver lidt tykkere og hældes over frug­ten med rom.

 

Spis det som dessert med flødeskum til.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (133 stemmer)
Siden er blevet set 16.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her