4 æbler (Cox Orange - James Grieve eller Elstar)
100 g sukker
1 spsk citronsaft
2 æggehvider
2 spsk flormelis
1 spsk Calvados eller
æblesaft
1 spsk usaltede
pistacienødder
Skræl først æblerne meget tyndt, og lad stilken blive siddende.
Fjern så kernehuset nedefra med en skarp kniv eller en kernehusudstikker.
Så koger du cirka ½ liter vand op i en lav gryde sammen med sukker og
citronsaft.
Lad æblerne dampe heri i cirka 10 minutter ved svag varme.
Lad dem derpå køle af i kogevæsken, tag dem op, og lad dem dryppe af.
Sæt ovngrillen på højeste trin.
Nu pisker du æggehviderne meget stive og hælder langsomt flormelis i
under fortsat piskning.
Rør dernæst Calvados i.
Placér til slut en top af pisket æggehvide på hvert æble, og sæt dem under grillen, til æggehviden er let brun.
Drys de hakkede pistacier over, og servér.
Tips: Hvis man ikke kan få pistacienødder, kan man i stedet drysse æblerne med færdigkøbt knust nøddekrokant.