Dette er en mager version af en gammeldags dessert, som
baseres på æggehvider. Den skal laves lige før serveringen. Luftig • Æggehvider
indeholder intet fedt eller kolesterol • Æbler indeholder C-vitamin, kulhydrat
og fibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 8 portioner
# Råvarer til Æbler i snecreme
4 store æbler
2½ dl vand
½ tsk kanel
¼ tsk reven muskatnød
6 æggehvider
1 dl sukker
frisk mynte til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Skræl og udkern æblerne. Skær dem i 1 cm store både.
Læg dem i en gryde sammen med vand, kanel og muskat.
Bring det i kog og skru ned. Lad det simre i 10 min.
Æblerne skal være møre, men de må ikke gå itu og det meste
af væsken skal være kogt ind.
2 Pisk æggehviderne til fast skum i en metal- eller
glasskål.
Brug mixeren.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og fortsæt med at piske, ca.
5 min. til sukkeret er helt opløst.
3 Læg 8 æble både til side og vend forsigtigt resten af dem
i æggehvideblandingen.
Rør ikke for meget for så bliver æggehviderne tynde og
flyder ud.
4 Anret æblesneen i 8 portionsglas eller skåle.
Læg de resterende æblebåde på toppen og garner med
mynteblade.
Tips & råd
Granny Smith eller Bonzo er perfekte æbler til at koge.
De har et højt indhold af syre og sukker, så de går ikke så
let itu ved kogning.
"Rødmende sne", får
du ved at tilsætte friske eller frosne hindbær eller blåbær.
Frosne bær skal først tø op og dryppe godt af, inden de
anvendes.
PR. PORTION: Energi: Kcal 88 = kJ 369
Kulhydrat 19 g Protein 3 g Fedt 0 g (0%) Fibre 1 g