Til 4 personer
1 kg (mad)æbler
80 g sukker
lidt vand
1 stang vanilje
Raspblanding:
1 dl sukker
200 g rasp
75 g smør
Pynt: Flødeskum og gelé
Dej:
300 g hvedemel
200 g smør
50 g sukker
2-3 spsk fløde
æg til pensling
Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt fløden og ælt hurtigt dejen sammen.
Stil den køligt, mens æblerne tilberedes.
Udstik kærnehuset på æblerne og fyld dem med en blanding af rosiner, mandler og sukker.
Rul dejen ud til en tynd plade og udstik runde plader, der kan gå omkring æblerne.
Fold dejen om æblerne og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
Af dejrester udstikkes små blade, som sættes på de indpakkede æbler.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200°C i 20 minutter.
Æblerne kan serveres med en cremesauce eller med flødeskum.