#
Dej:
¼ pakke gær
2 ½ dl lunkent vand
1 spsk olie
en knivspids salt
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
2 dl æblemos
4 æbler
25 g smeltet smør
½ dl (30 g) pinjekerner
Tilbehør:
4 dl græsk yoghurt
1 dl akaciehonning
*
Gæren røres ud i vandet, og olie og salt tilsættes.
Melet røres i lidt efter lidt og dejen æltes godt.
Dejen stilles til hævning med et viskestykke over i 1 time.
Dejen rulles ud til en tynd, rund pizzabund og lægges på en bradepande med bagepapir.
Æblemosen smøres på bunden.
Æblerne udhules, men skrælles ikke og skæres i tynde runde skiver.
Æbleskiverne fordeles på pizzaen og pensles med smør.
Pinjekerner drysses over.
Bages 15-20 min. midt i ovnen ved 250ºC.
Pizzaen serveres lun med kold, græsk yoghurt og akaciehonning.