(4 personer)
8 mellemstore, let syrlige æbler
kanel, honning I
Bisquitbund:
4 hele æg
3 blommer
125 gram sukker
125 gram hvedemel
Kagecreme:
½ liter Fløde 13
3 æggeblommer
25 gram majsstivelse
sukker
1 stang vanilje
smør
Makronmasse:
200 gram marcipan
3 spsk brun farin
1 æggehvide
hakkede mandler
¼ liter piskefløde
1. Æblerne skrælles, kernehusene fjernes, og æblerne skæres i skiver, krydres med lidt kanel og ristes i karameliseret honning.
2. Bisquitbunden laves: de hele æg, blommerne og sukker piskes hvide, der sigtes hvedemel i og vendes.
Hæld i smurt springform og bag i 15 minutter ved 180ºC.
3. Kagecremen tilberedes: æggeblommerne røres i en gryde med majsstivelse, sukker, smør og vaniljestangen.
Hæld fløde over.
Cremen varmes op til kogepunktet (til passende konsistens), kommes gennem en sigte og monteres med lidt smør.
Vær opmærksom på, at cremen ikke bliver for sød.
4. Makronmassen laves: alle ingredienserne røres sammen og stilles koldt.
5. Æblestykkerne lægges på bisquitbunden i springformen, kagecremen stryges over.
Makronmassen trykkes flad i bagepapir i formens størrelse og vendes over kagecremen.
Bag ved 180ºC i 15 minutter.
6. Server lun med let pisket, kold fløde og drys lidt kanel på toppen.