Logo

Æblekage med smuldredej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage med smuldredej

 

En smuldredej er simpel og kan laves hurtigt. Dejen bliver ekstra sprød, hvis overfladen på det ovnfaste fad er ret stor.

4-5 personer. Arbejdstid: ca. 20 min. Bagetid: ca. 20 min.

 

#

4-6 store æbler

5-10 g smør

 

Smuldredej:

75 g smør

25 g hvedemel

75 g muscovado sukker eller farin

75 g grovvalsede havregryn

Tilbehør:

200 g cremefraiche 18%

*

Vask æblerne, og riv dem med skræl på den grove side af et rivejern.

Kasser æbleskrogene.

Læg de revne æbler i et jævnt lag i bunden af et ovnfast fad smurt med smør.

Bland små stykker koldt smør med mel, og smuldr det mellem fingrene, til det ligner revet ost.

Brug evt. en foodprocessor. Bland med muscovadosukker eller farin og havregryn.

Smuldr dejen hen over æblerne.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min., til toppen er sprød.

Server desserten lun med kold cremefraiche.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her