Denne æblekage er lavet på en helt ny måde, nemlig på saftig
æblemos. Den er utroligt lækker og desuden meget let at bage. Ny klassiker •
Fuldkornsmelets kerne og skal indeholder mange fibre og mineraler.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 50 min. 10 stk.
# Råvarer til Æblekage med smuldredej:
50 g blødt smør eller margarine
1 dl mørk farin
2 spsk vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 æg
3 spsk fløde
reven skal af 1 citron
FYLD:
1½ dl æblemos
2 æbler
1 dl sukker
2 dl fuldkornsmel
½ tsk kanel
75 g smør eller margarine
2 tsk friskpresset citronsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en springform (24 cm i diameter) med fedtstof.
2 Bland fedtstof, farin, vaniljesukker, mel, bagepulver, æg,
fløde og citronskal godt.
Hæld dejen i formen og glat overfladen med bagsiden af en
våd ske.
3 Fordel æblemosen over dejen.
Udkern æblerne og skær dem i skiver.
Læg æbleskiverne ovenpå æblemosen.
4 Bland sukker, fuldkornsmel og kanel.
Bland fedtstoffet i og gnid smuldredejen sammen med
fingrene, så fedtstoffet blandes godt med melet.
Tilsæt citronsaften og drys smuldredejen ovenpå æblerne.
5 Sæt kagen i ovnen og bag i 35 min, til kagen er gylden.
Server den varm eller kold med lidt vaniljeis eller
vaniljesauce til.
Tips & råd
Bland smuldredejen ved at gnide mel, sukker og fedtstof
sammen med fingrene.
Dette gør smuldredejen let og luftig.
Prøv også at anvende rørsukker i smuldredejen, som giver en
kraftigere smag og en lidt anderledes konsistens.
Du kan sagtens nedfryse smuldredej. Lav en dobbelt portion
og frys smuldredejen i passende portioner i fryseposer. Dejen kan fryses i op
til 2 måneder.
Anvend smuldredejen til frugt- eller bærtærter.
PR. PORTION: Energi: Kcal 290 = kJ 1214
Kulhydrat 46 g Protein 4 g Fedt 10 g (31 %) Fibre 2 g