Trykkoger: 1+10 min. - alm. gryde: 5+30 min.
# Ingredienser
500 g æbler, skrællede, i både
1 dl vand
2 spsk sukker
4 æg
1 dl sukker
1 dl fløde
50 g mandler, hakkede
2 dl vand
2½ dl piskefløde, pisket
* Tilberedning
Kom æblerne i gryden med vand og sukker.
Trykkog l minut - afkøl hurtigt.
Kom æblerne i en ovnfast skål.
Pisk æg og sukker sammen.
Bland fløde og mandler i og hæld det over æblerne.
Dæk med alufolie og klem det ned om siderne.
Sæt skålen på risten i gryden og hæld vand i bunden.
Varm forsigtigt op til gryden er knapt på tryk, og hold det der i 10 minutter.
Afkøl langsomt.
Tips: I stedet for æbler kan anvendes abrikoser eller svesker uden sten, sveskeblommer, ferskner, pærer eller andre henkogte og tørrede frugter.