Æblesorten Belle de Boskoop er mest velegnet til grød. Hvis der bruges en æblesort, som har svært ved at koge ud, kan grøden samles med en jævning af lidt kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i koldt vand. Til 4 personer
# Ingredienser
1,5 kg madæbler
200 g sukker
1 stang vanilje
Tilbehør: Mælk eller fløde
* Tilberedning
Skræl æblerne og fjern blomst, stilk og kernehus.
Skær dem i mindre stykker.
Kom dem i en gryde med flækket vanilje og ca. 1 dl vand.
Lad æblerne koge ved svag varme under låg 10-15 min.
Fjern vaniljen, tilsæt sukker og rør rundt.
Hæld grøden i en serveringsskål og lad den blive kold.
Server med kold mælk eller fløde.
Tips: Æblegrøden kan bruges til andre desserter, fx Æbleris: Vend 2 dl pisket fløde i 2 dl løskogte ris.
Læg risblanding og æblegrød lagvis i en skål. Pynt med flødeskum og klatter af ribsgelé.