Ingredienser:
Tærtedej:
200 g grahamsmel
200 g hvedemel
1 tsk seasalt
200 g smør
6 spsk koldt vand
Fyld:
6 æg str s/m
1,5 dl mælk
Salt
Kværnet peber
4 timianstilke
Grønt:
50 g spinat
125 g forårsløg
350 g fennikel
150 g salatost
Pynt:
100 g cherrytomater
50 g friskbælgede ærter
* Tilberedning
Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål.
Kom tern af koldt smør i og bland dejen sammen med koldt vand.
Lad dejen hvile i 20 minutter på køl.
Rul dejen ud til en rektangel mellem 2 stykker bagepapir,
fold en kant hele vejen rundt, så æggemassen ikke løber ud.
Tærtebunden kommes på en bageplade og bages ved 200 °C i 15 min.
Pisk æg, mælk, salt, peber og friske, skyllede timianstilke sammen.
Skyl spinat, skær forårsløg i skiver og skær fennikel i grove stykker.
Kom det på tærtebunden med brud af salatost.
Hæld æggeblandingen over og bag tærten ved 200 °C i 30-35 min.
Pynt tærten med halve cherrytomater og friskbælgede ærter.
Energi pr. person: 2696 kJ/642 kcal
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 6,5 g. Fedt: 12,0 g. Kulhydrat: 15,0 g.