#
Porrefad
8 middelstore porrer
salt
4 spsk reven Danbo-ost
3 spsk smør eller margarine
4 spsk rasp
½ usprøjtet citron, reven skal af
*
Skær det meste af porretoppene væk (gem dem til næste dag) og halver porrerne.
Kog dem akkurat møre i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.
Læg porrerne side om side i et fad med kant og drys osten over.
Smelt fedtstoffet og rør rasp og citronskal i.
Lad det snurre et øjeblik og hæld det over porrerne.
Server dem straks.
Tips: læg æbleskiver over porrene før osten.
#
Tyttebærris
2 dl langkornede ris
½ spsk sukker
2 spsk portvin
2 dl syltede tyttebær
2,5 dl piskefløde
*
Drys risen i 3 dl kogende vand, tilsat sukker.
Lad det koge i 12 minutter, sluk og lad risen stå under låg i endnu 12 minutter.
Rør den igennem med portvin og tyttebær og lad den blive kold.
Vend den stiftpiskede fløde i og fordel desserten i portionsskåle.
Pynt eventuelt med lidt ekstra syltede tyttebær.