Tunfisk med avocado
1 lille ds tunfisk naturel
1 stilk blegselleri
1 spsk finhakket, rød peberfrugt
75 g mayonnaise
1 spsk cremefraiche
1 tsk Dijon sennep
½ spsk koncentreret tomatpuré
salt og peber
2 avocados
citronsaft
klippet dild eller persille
Tilbehør: ristet franskbrød
*
Lad tunfisken dryppe godt af og pluk den i små stykker.
Bland den med fint skåret blegselleri og rød peberfrugt.
Rør mayonnaisen sammen med cremefraiche og sennep og tilsæt tomatpuré.
Smag til med salt og peber.
Halver de modne avocados og fjern stenene.
Gnid dem med lidt citronsaft.
Bland salatingredienserne i marinaden og top det op på frugterne.
Drys med klippet dild eller persille og server ristet brød til.
Jæger-mørbrad
1 stor svinemørbrad
smør eller margarine
peber
100 g røget filet
400 g champignon
2 spk hvedemel
1 dl tør hvidvin
2,5 dl piskefløde
200 g Emmentaler
Tilbehør: smørrystede grønærter, flute
*
Puds mørbraden af og skær den i tykke skiver.
Brun dem hurtigt på begge sider og læg dem i smurt, ildfast fad.
Drys med lidt peber og fordel den strimlede filet mellem skiverne.
Kog panden af med 1,5 dl kogende vand.
Rens champignonerne og skær dem i kvarter.
Rist dem let og drys hvedemelet over.
Vend dem godt og spæd med stegeskyen og hvidvin.
Rør igen og tilsæt fløden.
Lad saucen koge sagte i 5-6 minutter.
Hæld den over kødet og dæk med høvlet Emmentaler.
Gratiner retten i ca. 15 minutter ved 250°C.
Server smørrystede grønærter og flute til.
.